Слідом за Абромавичусом ідуть у відставку його заступники

Читать на русском
Заступники міністра Мінекономрозвитку Юлія Клименко та Максим Нефьодов заявили про свій намір піти у відставку.
Юлія Клименко

Слідом за резонансною відставкою міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса про своє звільнення з посади заявила заступник глави відомства Юлія Клименко.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Клименко заявила на своїй сторінці в Facebook.

«Отримую багато запитань, тому хочу підтвердити, що я йду у відставку разом із міністром. А також те, що я повністю підтримую та поділяю кожне слово міністра не тому, що я заступник міністра, а тому, що я є відповідальним громадянином та патріотом України», – повідомила Клименко.

Навіщо Абромавичусу «гра у відставку»? Думки експертівПолітолог проаналізував інформацію про те, що міністр економічного розвитку й торговлі Айварас Абромавичус вирішив піти у відставку.

«Це абсолютно зважене та прагматичне рішення. І це не втеча з поля бою, тому що ніякого бою ніколи не було, а була його постійна імітація, в яку нас свідомо втягували». Судячи з усього, таким чином заступник міністра прокоментувала заяву Яценюка про те, що відставка Абромавичуса – це «втеча з поля бою».

«За 10 місяців у міністерстві я з нашою командою розпочала не одну реформу, які вже йдуть і які не можна зупинити. Це й реформа адміністративних послуг, і ціла низка реформ, які ми називаємо словом «дерегуляція», реформа державного контролю та нагляду, різноманітні програми підтримки малого та середнього бізнесу й багато іншого. Вони справді потрібні українському бізнесу та громадянам. Ми будемо й далі активно підтримувати ці реформи як громадські активісти і не дамо жодному корупціонеру їх зупинити», – підсумувала Клименко свою роботу в МЕРТ.

Також про своє звільнення з Мінекономрозвитку заявив ще один заступник Абромавичуса – Максим Нефьодов. Він також повідомив про свій намір через пост на сторінці у Facebook.

Нагадаємо, сьогодні міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус подав у відставку й публічно звинуватив заступника глави фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенко у перешкоджанні роботі уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: