У «БПП» назвали ще одну причину відставки Абромавичуса

Читать на русском
Нардеп від БПП Іван Вінник звинуватив главу МЕРТ Айвараса Абромавичуса в підриві обороноздатності України
Іван Вінник

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Іван Вінник вважає, що відставка глави Мінекономіки безпосередньо пов'язана з державним оборонним замовленням, яке досі не затверджене.

Таке припущення політик висловив, спілкуючись із журналістами, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт «БПП»

«Це той документ, який затверджується на Кабінеті міністрів за поданням Міністерства економіки. Адже Міністерство економічного розвитку та торгівлі, згідно чинного законодавства, відповідає за координацію та реорганізацію прийняття та виконання державного оборонного замовлення», - пояснив депутат.

«Вибори близько»: українські політики відреагували на відставку АбромавичусаПолітики та журналісти прокоментували сьогоднішню заяву Айвараса Абромавичуса про відставку з посади міністра економіки.

А через те, що замовлення досі не затверджене, українські оборонні підприємства не можуть виконувати свої замовлення на придбання військової техніки для Збройних сил України, зазначив Вінник. «Він (Абромавичус – Ред.) таким чином підриває обороноздатність держави, здатність ЗСУ стримувати російську агресію», – заявив політик.

Вінник впевнений у тому, що під час звіту Кабміну 16 лютого роботу Абромавичуса обов'язково розкритикує профільний комітет із питань національної безпеки та оборони. «Тому можу припустити, що це одна з тих причин, які сьогодні змусили його зробити відповідний демарш з популістськими заявами», – додав депутат.

Нагадаємо, заступник керівника фракції «БПП» Ігор Кононенко, якого глава МЕРТ звинуватив у саботажі реформ, заявив, що не буде подавати на Абромавичуса до суду й вважає його заяву занадто емоційною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: