Україна має спробувати вибити з Москви максимальні поступки щодо Донбасу – експерт

Читать на русском
Україні необхідно йти в напрямку реінтеграції Донбаса, але не за всяку ціну, а домогтися максимальних поступок від РФ.

Політолог Володимир Фесенко переконаний, що зараз РФ не в найкращій ситуації і Україна повинна спробувати вибити з Москви максимальні поступки по Донбасу.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Главком».

«Те, що і Росія активізувалася (приїзд Гризлова, зустріч Суркова з Нуланд), означає, що ситуація для неї непроста, і нам є сенс спробувати вибити з Москви максимальні поступки - зокрема, ув'язати кроки зі свого боку з питанням передачі кордону на час виборчого процесу під спільний контроль України та ОБСЄ. Якщо ж Росія на поступки не піде, тоді треба показувати свою принциповість», – вважає експерт.

На його думку, для України поки що реінтеграція Донбасу – не самоціль, на яку треба йти за всяку ціну.

Згода на умови «Мінська-3» для Донбасу де-факто означає відмову від Криму – експертЯкщо Мінські домовленості будуть виконані, це означатиме скасування основної маси санкцій проти Росії.

«Але складність у тому, що і Росія, і Захід намагаються прискорити процес реалізації Мінських домовленостей», – уточнив Фесенко.

Відзначимо, що напередодні міністр закордонних справ Німеччини повідомив, що єдиним виходом вирішення конфлікту на сході України є якнайшвидше ухвалення закону про вибори на Донбасі та їх проведення.

Нагадаємо також, що 30 грудня 2015 року лідери «нормандської четвірки» (Росія, Україна, Німеччина, Франція) Володимир Путін, Петро Порошенко, Ангела Меркель і Франсуа Олланд в ході телефонної розмови домовилися продовжити дію Мінських угод на 2016 рік. Вони також вирішили прискорити роботу контактної групи з розробки закону про вибори на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: