Гончаренко розповів, чому він має стати міністром охорони здоров'я

Читать на русском
Нардеп Олексій Гончаренко, якому пророкують крісло міністра охорони здоров'я, вважає себе достатньо компетентним для цієї посади й навіть окреслив план першочергових дій на чолі МОЗ.
Олексій Гончаренко

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенко» Олексій Гончаренко вважає, що йому цілком до снаги очолити Міністерство охорони здоров'я України.

Про це він розповів у інтерв'ю «РБК-Україна», пише «Слово і Дело».

За його словами, він володіє достатнім досвідом і кваліфікацією для того, щоб керувати системою охорони здоров'я України, оскільки вже курирував цю сферу під час роботи заступником глави Одеської обласної ради.

«Мою кандидатуру підтримали близько 50 народних депутатів. Я маю вищу медичну освіту з відзнакою, досвід роботи як у практичній охороні здоров'я, так і у сфері його організації та контролю. Я як заступник голови облради курирував сферу охорони здоров'я в найбільшій області в країні – в Одеській. Напевно, враховуючи мій досвід та освіту, колеги й підтримали мою кандидатуру», – прокоментував ситуацію Гончаренко.

Квіташвілі: Богомолець – найнепрофесійніша людина в парламентіОлександр Квіташвілі заявив, що комітет охорони здоров'я йому не цікавий, оскільки не займається своєю справою.

Щодо першочергових кроків у якості керівника МОЗ, нардеп вважає, що в першу чергу потрібно, щоб Верховна Рада нарешті ухвалила запропонований Кабміном законопроект про реформу медичних установ. «Їх потрібно вже ухвалювати та впроваджувати норми, які проектами пропонуються, а саме: запровадити конкурсний відбір керівників медустанов, відійти від принципу фінансування медустанов за кількістю ліжко-місць, а перейти до фінансування надання конкретних послуг», – вважає нардеп.

Також нардеп збирається залучати в галузь приватний капітал. На його думку, бізнес, що інвестує, наприклад, у будівництво медичних закладів, повинен мати пільговий режим оподаткування.

«Тут не йдеться про приватизацію наявних медичних установ, а про те, щоб, наприклад, зробити пільговий режим з оподаткування для тих, хто буде будувати нові лікарні, центри надання медичних послуг. Цим шляхом пішли багато країн. І це ефективно. Державно-приватне партнерство необхідно впроваджувати в медичній сфері», – заявив Гончаренко.

Разом з тим, яким чином він, приміром, збирається впливати на Верховну Раду для ухвалення нею поданого Кабміном (у тому числі з ініціативи нинішнього керівництва МОЗ) законопроекту, Гончаренко не уточнив.

Нагадаємо, Олександр Квіташвілі написав заяву про відставку з посади міністра охорони здоров'я ще 2 липня 2015 року, проте парламент досі не прийняв заяву голови МОЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: