Томенко розповів, хто керує фракцією «Блоку Петра Порошенка»

Читать на русском
Політичне керівництво у фракції Блоку Петра Порошенка здійснює Юрій Луценко, а за кадрові, лобістські та фінансові питання несуть відповідальність Ігор Кононенко та Сергій Березенко.
Микола ТоменкоФото: Радіо Свобода

Політичне керівництво у фракції «Блоку Петра Порошенка» здійснює Юрій Луценко, а за кадрові, лобістські та фінансові питання несуть відповідальність Ігор Кононенко та Сергій Березенко.

Про це в інтерв’ю «Українській правді» розповів поки ще заступник голови фракції «БПП», народний депутат Микола Томенко, повідомляє «Слово і Діло».

Саме через участь Березенка у керуванні «БПП» Томенко заявив про перетворення фракції «Блоку Петра Порошенка» на фракцію Порошенка-Черновецького.

«Скажімо, є люди з команди Черновецького, які розкидані по різних фракціях. А завданням Кононенка та Березенка є забезпечити голосування інших фракцій. «Вожді» для пошуку 226 голосів займаються лобізмом в інтересах колишніх членів «Партії регіонів» з інших фракцій. Тобто депутатам з інших груп та фракцій легше пролобіювати своє питання, ніж деяким депутатам із «БПП». І ця історія – одна з причин конфліктів у фракції «БПП», – зазначив нардеп.

Чому «БПП» намагається догодити всім членам коаліції? ЕкспертПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що Олег Ляшко може повернутися до коаліції та делегувати своїх представників до уряду на посади віце-прем'єра та міністра екології.

Говорячи про роль Березенка в управлінні «БПП», Томенко розповів, що той є відповідальним за так звані організаційні питання, які пов’язані з партійною, виборчою та поствиборчою роботою.

«До речі, ще одна проблема Порошенка – це відсутність ідеологічної ідентифікації його партії. Я, наприклад, не знаю: вона лівоцентриська, центриська чи правоцентриська. От, наприклад, для мене як прихильника «українського світу» союзників у Адміністрації Президента чи в партії немає – починаючи з Ложкіна та закінчуючи Кононенком чи Березенком», – додав політик.

Щодо чуток про так звані доплати депутатам «БПП», то, за словами Томенка, відомостей про виплату грошей він особисто не бачив. «Якщо й платять, то невеликій кількості депутатів. До речі, такі доплати точно мають місце в інших фракціях та групах. Натомість багато активних депутатів незадоволені низькою зарплатою, а це означає, що вони, як і загалом більшість депутатів, таких доплат не отримують», – резюмував Томенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: