Машину представників ОБСЄ у Мар'їнці обстріляв снайпер бойовиків

Читать на русском
Снайпер російського бандформування з території тимчасово окупованої Донецької області обстріляв машину представників ОБСЄ у Мар'їнці.

Прес-центр штабу АТО повідомляє, що у Мар'їнці був обстріляний автомобіль представників ОБСЄ бойовиками так званої «Донецької народної республіки».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр.

«Сьогодні, 16 січня, снайпер незаконних збройних формувань з непідконтрольної українському уряду територій окремих районів Донецької області, обстріляв автомобіль патруля місії ОБСЄ», – йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-центру, представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ не постраждали, а ось їх автомобіль було пошкоджено. Як стверджує штаб АТО, у Мар'їнці ведуться відновлювані роботи, пошкодженого раніше газопроводу, а дана автівка ОБСЄ входила до складу патруля, в якій також входили офіцери української сторони СЦКК, сапери ДСНС та військовослужбовці цивільно-військового співробітництва.

Мінські домовленості: очікування і реальність. РестроспективаКоротку історію того, як виконувалися та порушувалися Мінські домовленості з моменту їх підписання й до сьогодні, підготувало «Слово і Діло».

«Головним завданням спільного патруля було забезпечення безпеки цивільного персоналу, який виконував ремонтні роботи. Спостерігачами української сторони СЦКК неодноразово відмічалося, що обстріли з боку бойовиків НЗФ здійснюються для того, щоби затягнути процес відновлення інфраструктури на території, яка знаходиться під контролем українській владі, у тому числі й місті Мар’янка та залякати як спостерігачів СММ ОБСЄ, так і ремонтників», – заявляють у штабі.

Нагадаємо, попри нещодавно досягнуті у Мінську домовленості, загалом, впродовж минулої доби проросійські бойовики 40 разів порушували режим припинення вогню у зоні проведення АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: