Бойовики обстріляли КПВВ у Мар'їнці – штаб АТО

Читать на русском
Попри продовження Мінського процесу, проросійські бойовики не зменшують кількість обстрілів у зоні АТО.

За минулу добу проросійські бандформування самопроголошених республік 71 раз порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Неподалік тимчасово окупованого Донецька вчергове були обстріляні з різних видів зброї українські позиції в Опитному, Пісках, Авдіївці та на шахті Бутівка. Напруженою була ситуації в районі Мар'їнки. Українські воїни змушені були відкрити прицільний вогонь у відповідь на обстріли знахабнілих окупантів», – йдеться у повідомленні.

Також, за інформацією прес-центру, проросійські бандформування використали заборонені Мінськими домовленостями 82-мм міномети, під обстріл з яких у результаті в Зайцевому потрапили українські військові. А опорні пункти Збройних сил України в Новгородському та Майорську потрапили під обстріл бойовиків із гранатометів та БМП.

«Кількість обстрілів збільшується, а географія розширюється. Разом з тим, провокуючи наших воїнів на вогонь у відповідь, терористи обстрілюють райони, де проживають мирні мешканці», – зазначають у штабі АТО.

За їхньою інформацією, о 21:10 проросійські сепаратисти з БМП та автоматичного станкового гранатомету обстріляли контрольний пункт в’їзду/виїзду «Мар'їнка» Державної прикордонної служби України. Крім того, у штабі АТО наголошують, що подібні провокації противника готуються й на інших КПВВ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: