Експерт: усунувши Захарченка, Росія не збільшить свої шанси щодо Донбасу

Читать на русском
Дмитро Кондратенкополітолог

Азаров і Арбузов одразу потраплять під хвилю санкцій, якщо стануть ватажками бойовиків.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Дмитро Кондратенко, аналізуючи інформацію про те, що навесні 2016 року Кремль усуне Олександра Захарченка від керівництва «ДНР» і призначить нового ватажка.

«Жодним чином на ситуацію на Донбасі це не вплине, тим більше, що поки немає остаточного рішення й цілком може бути, що готується просто об'єднання так званих «ЛНР» і «ДНР», і буде не відсторонення Захарченка, а призначення його головним», – припускає експерт.

«Якщо заміна Захарченка відбудеться, це може вплинути лише на процес переговорів у контактній групі – стане або ще важче, або легше, але так як все одно немає особливих результатів, істотних змін не відбудеться», – вважає Кондратенко.

Згода на умови «Мінська-3» для Донбасу де-факто означає відмову від Криму – експертЯкщо Мінські домовленості будуть виконані, це означатиме скасування основної маси санкцій проти Росії.

Щодо Азарова, Арбузова та інших кандидатур, що розглядаються в якості заміни Захарченка, то, на переконання політолога, вони відразу ж потраплять під хвилю санкцій. Невідомо, чи погодяться вони на це.

«Це одіозні особистості. РФ варто було б шукати менш відомих персонажів і тих, хто виглядав би більш гуманно в очах суспільства», – пояснює він.

«Звичайно, все можливо. Але шанси РФ відстояти свої умови щодо Донбасу від цього не зростуть», – резюмував Дмитро Кондратенко.

Зазначимо, що, за інформацією МВС, між Плотницьким і Захарченком іде серйозне протистояння, за яким стоять російські спецслужби, що борються за сфери впливу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: