Суд знову відклав розгляд позову про заборону КПУ. Мін'юст вже не проти

Читать на русском
Причиною перенесення є той факт, що представники Компартії завчасно подали заяву з проханням про перенесення суду в зв'язку з високою зайнятістю.

Причиною перенесення є той факт, що представники Компартії завчасно подали заяву з проханням про перенесення суду в зв'язку з високою зайнятістю.

Варто відзначити, що представник Мін'юсту не заперечував проти перенесення засідання, повідомляє «Слово і Діло».

Подальший розгляд даного позову призначено на 23 жовтня на 11:00.

Нагадаємо, раніше в ході судового засідання захист КПУ подав клопотання про відвід судді Окружного адміністративного суду Києва Валерія Кузьменка, який розглядає позов Мін'юсту про припинення діяльності Компартії. Однак у цьому проханні адвокатам було відмовлено.

«Ми відстежили всі раніше ухвалені суддею Валерієм Кузьменко рішення, що дозволяє нам сумніватися в неупередженості та об'єктивності даного судді, тому ми подаємо клопотання про відвід», – заявила адвокат Ірина Івасюк.

За її словами, суддя Кузьменко 30 вересня прийняв рішення про заборону двох партій: Комуністичної партії України (оновленої) та Комуністичної партії України робітників та селян.

Міністерство юстиції України звернулося до Окружного адміністративного суду Києва з позовом щодо припинення діяльності КПУ в зв'язку з тим, що символіка, статут і назва партії не відповідають ухваленому українським парламентом закону про декомунізацію.

Крім того, раніше міністр юстиції України Павло Петренко підписав наказ про заборону всім комуністичним партіям брати участь у виборчих процесах в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: