НАБУ може почати розслідування фактів корупції в Кабміні

Читать на русском
Інформація про корупцію серед народних депутатів і членів уряду, озвучена Міхеілом Саакашвілі, може послужити підставою для порушення кримінального провадження.
Артем Ситник

Інформація про корупцію серед народних депутатів і членів уряду, озвучена Міхеілом Саакашвілі, може послужити підставою для порушення кримінального провадження.

Про це заявив глава Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, передає «Слово і Діло».

Напередодні на Антикорупційному форумі в Одесі Саакашвілі зробив низку гучних заяв про корупцію у вищих ешелонах української влади. Серед інших звучало ім'я чинного прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Саакашвілі назвав Яценюка головним корупціонером країниГлава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі повідомив, що через корупційні схеми на ОГХК держава щорічно втрачає $5 млрд.

«В принципі, повідомлення в ЗМІ, виступи на таких форумах є підставою для внесення даних до ЄРДР», – зазначив Ситник.

За його словами, сьогодні після обіду він разом зі своїм помічником, який був присутній на форумі, організованому Саакашвілі, проведе нараду щодо заяв глави Одеської області.

«Багато фактів, які були вказані, у нас вже є напрацювання щодо них», – додав Ситник.

Він також розповів, що перші три кримінальні провадження, якими вже займаються детективи Антикорупційного бюро, стосуються схем із розкрадання коштів державних підприємств. Дотепер єдиною перешкодою для початку розслідувань була відсутність антикорупційної прокуратури та антикорупційного прокурора, уточнив глава НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: