ОБСЄ готується до проведення повномасштабної миротворчої місії на Донбасі – експерт

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

Існує два варіанти вирішення війни: зміна політичного режиму в Росії або загальна дезінтеграція країни.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, аналізуючи інформацію про те, що місію ОБСЄ залишили в Україні ще практично на рік.

«Те, що місія ОБСЄ залишається в Україні, свідчить про декілька моментів. По-перше, конфлікт має політичне вирішення. По-друге, незважаючи на інформацію про те, що Європа втомилася від нас, Захід все ж розуміє необхідність відновлення мирного процесу в Україні. По-третє, місія ОБСЄ змінює своїх спостерігачів щопівроку. Таким чином, можна розглядати такий віртуальний варіант, що місія «обкатує» персонал, який за нагоди можна мобілізувати і використовувати його в подальшому при проведенні повномасштабної миротворчої місії під егідою якоїсь із організацій, що може це робити в майбутньому», – аналізує фахівець.

На його думку, Україні ще на рік гарантовано більш-менш об'єктивний аналіз та оцінку ситуації на Сході.

«На жаль, цей конфлікт дуже довготривалий, і він буде тривати доти, доки не буде змінено політичний режим у Росії, або ця країна не буде стурбована своїми проблемами більше, ніж ними стурбовані ми. Іншого варіанту немає. Тому всі розуміють, що нам доведеться ще довго з цим жити. Європа і світ загалом сподіваються тільки на політичне вирішення цієї ситуації. Зараз від нас залежить, наскільки ми будемо адекватно відповідати та грати за прийнятими там правилами», – пояснює Сергій Грабський.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що на території Донецького аеропорту буде розміщений пункт моніторингу ОБСЄСказано 4 березня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, що раніше парламентська асамблея ОБСЄ офіційно визнала Росію агресором і окупантом.

Зазначимо, ще в березні Петро Порошенко пообіцяв, що на території Донецького аеропорту буде розміщено пункт моніторингу ОБСЄ, але йому так і не вдалося дотримати слова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: