В суботу в Україні почне працювати оціночна місія ООН

Читать на русском
У суботу в Україну для оцінки гуманітарної ситуації на Донбасі прибудуть представники Організації Об'єднаних Націй.

З 23 січня в Україні почне роботу оціночна місія Організації Об'єднаних Націй зі стабілізації ситуації на Донбасі.

Про це з посиланням на постійне прдстваництво України при ООН повідомляє «Слово і Діло».

«У контексті посилення ролі ООН у стабілізації ситуації на Донбасі на прохання української сторони з 23 січня 2016 року в Україні почне роботу оціночна місія ООН», – повідомляють у представництві України при Організації.

За фінансування тероризму РФ відповість у суді ООН – ПетренкоМіністр юстиції України розповів, що Україна збирається подати позови до міжнародного суду ООН.

Уточнюється, що до складу місії увійдуть представники Програми розвитку ООН, Дитячого фонду ООН та Служби ООН з розмінування. Спочатку фахівці зустрінуться з представниками центральної виконавчої влади в Україні, а потім вирушать на Донбас для вивчення гуманітарної ситуації в регіоні.

В ООН наголошують, що мета місії є переважно гуманітарною й акцент буде зроблено на роботу з розмінування територій. Однак раніше у розмові з журналістами новообраний постійний представник України при ООН Володимир Єльченко зазначав, що прибуття на Донбас оціночної місії може стати першим кроком до введення до регіону миротворчого контингенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: