«Керівництво» Криму назвало блокаду півострова геноцидом і збирається позиватися до ООН

Читать на русском
«Депутати Державної Ради» Криму звернулися до Міністерства закордонних справ Росії з проханням надати Організації Об'єднаних Націй інформацію щодо «геноциду» жителів півострова з боку української влади.

«Депутати Державної Ради» Криму звернулися до Міністерства закордонних справ Росії з проханням надати Організації Об'єднаних Націй інформацію щодо «геноциду» жителів півострова з боку української влади.

Як «геноцид» кримські «депутати» розцінили «створення злочинних угруповань, метою яких є заподіяння шкоди життю та здоров'ю людей в умовах блокади Криму», пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Держради.

«Державна рада республіки Крим... звертається до Міністерства закордонних справ Російської Федерації з проханням надати в установленому порядку політичне, дипломатичне й інформаційне сприяння за зверненням в Генеральну Асамблею та Раду безпеки ООН, Міжпарламентську Асамблею держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав, Організацію з безпеки та співробітництва в Європі, Парламентської Асамблеї Ради Європи з приводу... проведення розслідування за фактом порушення Україною свого зобов'язання щодо запобігання геноциду відповідно до Конвенції про попередження злочину геноциду та покарання за нього у зв'язку з неприйняттям усіх можливих заходів для припинення геноциду щодо республіки Крим», – йдеться в рішенні «депутатів».

Росія не погодиться на новий договір про постачання електроенергії до Криму – ДжемілєвНародний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що Росія не погодиться на нові умови України щодо поставок електроенергії до окупованого Криму.

Розслідування за фактом загрози життю та здоров'ю кримчан «парламентарі» закликали провести у Слідчому комітеті Росії.

Щоправда, яким чином мешканці півострова збираються представляти себе в ООН та інших міжнародних організаціях, у рішенні Держради не повідомляється. Нагадаємо, Організація Об'днаних Націй не визнала кримський референдум і вважає Крим територією України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: