Порошенко прокоментував візит Гризлова до України

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко вважає, що в контексті продовження мирного процесу будь-які переговори є виправданими.
Петоо Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що в контексті продовження мирного процесу будь-які переговори є виправданими.

Про це він сказав під час прес-конференції 14 січня, коментуючи візит Бориса Гризлова до Києва, передає «Слово і Діло».

«Україна вимагає чіткого визначення дат, коли й що ми робимо. Ключовим елементом для нас є повернення державного контролю над ділянками кордону й питання, які ми дуже чітко та рішуче порушували, й вимагаємо їх вирішення. Я буду зустрічатися будь з ким, аби повернути українських заручників Савченко, Сенцова, забезпечити режим повної тиші», – заявив Президент.

За словами Глави держави, Україна не погодиться на інше розв'язання конфлікту, окрім безумовного повернення українських територій та виведення російсько-терористичних військ із Донбасу.

Експерт: більшість політиків утрималися від критики візиту Гризлова до УкраїниПереважна більшість українських відомих політиків вирішили не критикувати візит Бориса Гризлова, а також не відреагували на скандальну обмовку президента США щодо України.

«Політичне врегулювання може відбуватися лише у вигляді повернення окупованих територій до України. У нас є докази – неспростовні – як супутникові знімки, так і відео розвідки про перетин кордону України новітньою військовою технікою РФ та підрозділами сил РФ. І ми вимагаємо, щоб це була рішуча та швидка реакція у вигляді виведення окупаційних військ», – прокоментував можливість розв'язання ситуації Порошенко.

Крім того, як наголосив він, завдяки переговорам Київ відновлює діяльність гуманітарних місій на Донбасі, у тому числі роботу Червого хреста та пошуку зниклих безвісти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: