Путін відмовився від продовження військової ескалації на Сході – експерт

Читать на русском
Степан Гавриш вважає, що візит до Києва повноважного представника РФ у контактній группі в Мінську Бориса Гризлова означає, що російський президент вирішив підняти статус Мінських домовленостей і, цілком імовірно, відмовитися від ескалації конфлікту на Донбасі.
Степан ГавришФото: "Українське фото"

Колишній заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Степан Гавриш вважає, що візит до Києва повноважного представника РФ у контактній группі в Мінську Бориса Гризлова означає, що російський президент вирішив підняти статус Мінських домовленостей і, цілком імовірно, відмовитися від ескалації конфлікту на Донбасі.

Про це він заявив у коментарі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Гризлов – це «мамонт» російської політики. Він досить близький до Путіна, може в будь-який час розмовляти з ним. Водночас він добре знає Кучму, і це означає, що Путін підняв статус самого Мінська. Це також може означати, що Путін відмовився від продовження військової ескалації на Сході, тобто розширення цієї території Донбасу, або «Новоросії», яка відбулася, й зараз всі зусилля будуть спрямовані на політичні інструменти. Гризлов має забезпечити їхнє проведення», – вважає експерт.

В ДНР вважають, що ідея місії ООН на Донбасі «не відповідає Мінським домовленостям»Ватажки донецьких сепаратистів украй негативно відреагували на ідею представника України в ООН почати переговори щодо введення на Донбас миротворчого контингенту ООН.

Крім того, на думку Гавриша, приїзд Гризлова означає розширення таємної дипломатії між Києвом і Москвою. «Гризлов прилетів не до МЗС, він прилетів персонально до Президента з посланнями, про які нам нічого невідомо, і ми не знаємо, які пропозиції сьогодні дійсно звучать від Путіна і які розмінні схеми тут працюють», – додав він.

Нагадаємо, сьогодні до Києва прилетів повноважний представник Росії на мирних переговорах у Мінську Борис Гризлов. Візит не був анонсований заздалегідь, через що серед громадськості ширяться чутки про те, чим він міг бути викликаний.

Тим часом український Президент Петро Порошенко, перебуваючи з робочою поїздкою в Тернопільській області, заявив, що вимагатиме від російської сторони конкретної прив'язки до дат виконання пунктів Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: