Уряд доручив перерахувати тарифи за опалення

Читать на русском
Мінрегіон проведе селекторну нараду для роз'яснення, яким чином вони мають перераховувати вартість опалення залежно від температури повітря та температури теплоносія.

Мінрегіон проведе селекторну нараду для роз'яснення, яким чином вони мають перераховувати вартість опалення залежно від температури повітря та температури теплоносія.

Відповідне доручення Міністерство отримало під час засідання уряду, передає «Слово і Діло».

«Є конкретна методика, до якого часу має бути здійснений перерахунок платіжок за опалення, відповідно до середньомісячної температури повітря. Ця методика доведена до комунальних підприємств», – сказав віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

«Ми проведемо таку селекторну нараду й ще раз зазначимо, в який термін громадяни мають отримати перерахунок за платіжками», – підкреслив чиновник.

Раніше у відомстві повідомили, що при нарахуванні щомісячної плати за використання централізованого опалення мають враховуватися зміни температурного режиму.

Чи залишать українців, що не встановили лічильники, без газу взимку? ЕкспертиСпеціаліст поділився міркуваннями відносно інформації, що майже 300 тисяч осель з 1 січня можуть залишитися без газу.

Геннадій Зубко також додав, що Мінрегіон не впливає на тарифи, а лише встановлює правила. За конкретні цифри в платіжках відповідає незалежний регулятор, НКРЕКП, і комунальні підприємства.

За словами фахівця з енергозбереження «Реанімаційного пакета реформ» Святослава Павлюка, такі перерахунки, як анонсує прем'єр, просто призведуть до масових несплат.

«Питання виникає щодо комісій ЖЕКів, які повинні ходити та вимірювати температуру. Питання в тому, чим вони будуть вимірювати. Вони не мають такого обладнання й технічно це дуже складно», – сказав експерт.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства повідомили, що завдяки змінам у порядку нарахування плати за послуги з централізованого опалення для населення українці зможуть економити близько 20% коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: