Українці зможуть економити близько 20% на опаленні – Зубко

Читать на русском
Це стало можливим завдяки змінам у порядку нарахування плати за послуги з централізованого опалення для населення.

Це стало можливим завдяки змінам у порядку нарахування плати за послуги з централізованого опалення для населення.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, передає «Слово і Діло».

Відповідно до розробленої фахівцями Міністерства методології, відтепер основними чинниками, які визначають розмір щомісячної плати за послуги з централізованого опалення є:

Чи залишать українців, що не встановили лічильники, без газу взимку? ЕкспертиСпеціаліст поділився міркуваннями відносно інформації, що майже 300 тисяч осель з 1 січня можуть залишитися без газу.

– фактична температура зовнішнього повітря в розрахунковому місяці (чим тепліший місяць, тим менша плата за послугу в розрахунковому місяці, й навпаки);

– тривалість опалювального сезону та середньозважена річна витрата теплової енергії протягом опалювального сезону, які враховані у встановлених уповноваженим органом тарифах на послуги з централізованого опалення для конкретного виконавця, що надає послуги у відповідному населеному пункті;

– фактична кількість діб надання послуги в розрахунковому місяці;

– календарна кількість діб у розрахунковому місяці.

«Ми створюємо умови, в яких комунальники мають працювати так само, як роблять їхні європейські колеги, зважаючи на прогноз погоди та не спалюючи дорогоцінні енергоресурси в повітря. Практику, коли громадяни платили за взяті «зі стелі» цифри, ми припиняємо. Також доводжу до загального відома, що нові правила діятимуть з 19 грудня, коли й були ухвалені зміни до постанови Кабінету міністрів України від 21 липня 2005 року №630», – додав Геннадій Зубко.

Він зауважив, що за надані в грудні 2015 року послуги з централізованого опалення, плата споживачам таких послуг нараховуватиметься в період, коли набула чинності відповідна постанова Кабміну.

«Зважаючи на те, що розрахунковим періодом є календарний місяць, Мінрегіон уже звернув увагу обласних та Київської міської державних адміністрації, що плата за послуги з централізованого опалення за грудень 2015 року має нараховуватися споживачам за новою методологією», – додав Зубко.

Нагадаємо, раніше міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що з 2016 року Україна перейде до нових стандартів і зобов'язань щодо споживання енергоресурсів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: