Рада підтримала урядовий закон про санкції проти Росії

Читать на русском
Ініціатором законопроекту про внесення змін до закону «Про зовнішньоекономічну діяльність» був прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Ініціатором законопроекту про внесення змін до закону «Про зовнішньоекономічну діяльність» був прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

За проект закону проголосував 291 депутат, передає «Слово і Діло».

Яценюк заявив, що в разі запровадження російською стороною санкцій у зв'язку з початком дії зони вільної торгівлі між Україною та ЄС з 1 січня 2016 року український уряд запровадить щодо РФ дзеркальні санкції.

«Кабінет міністрів у разі ухвалення цього закону 1 січня наступного року запровадить аналогічні обмежувальні заходи проти Російської Федерації. Ми будемо захищати внутрішній ринок України», – заявив він.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що метою закону є законодавче регулювання повноважень Кабінету міністрів щодо оперативного застосування адекватних заходів у відповідь на дії держави-агресора, які завдають шкоди національній економічній безпеці, економічним інтересам України чи законним інтересам суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Нагадаємо, на вчорашньому засіданні Арсеній Яценюк зареєстрував законопроект, який надасть повноваження Кабінету міністрів запроваджувати економічні санкції проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: