У Кличка не виключають, що відключать киянам опалення раніше строку

Читать на русском


У Київській міській адміністрації пояснили, що можуть піти на дочасне відключення опалення жителям столиці тільки коли надворі встановиться стабільна температура не нижче 8 градусів тепла.

Про це заявив заступник голови Київміськадміністрації Петро Пантелеєв, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду. Київ».

За його словами, для цього необхідно, щоб температура повітря в місті не падала нижче +8 градусів протягом трьох днів. «Міська влада прагне зекономити такі цінні для нас енергоресурси і кошти, які мешканці столиці платять за опалення, тому готова завершити опалювальний сезон за умови досягнення оптимальних температурних режимів... Як тільки, згідно з чинним законодавством, буде зафіксовано оптимальні температурні показники, ми готові будемо вимкнути опалення», – пояснив чиновник.

Разом з тим, поки що в Гідрометцентрі на найближчі дні у столиці прогнозують температуру від +2 до +5 градусів вночі та від +6 до +8 вдень, а також дощ із мокрим снігом.

У разі виявлення надмірно високих температурних показників опалення квартир, в КМДА радять звертатися в кол-центр міської влади 1551 або безпосередньо в ПАТ «Київенерго».

Однак уже кілька днів поспіль жителі столиці зазначають, що потепління принесло з собою і відчутне підвищення температури в батареях централізованого опалення.

Нагадаємо, на початку березня в Кабінеті міністрів заявили про продовження опалювального періоду в Україні до 30 квітня. Пізніше в уряді пояснили: таким чином пішли назустріч громадянам, адже в зимовий період для населення діють спеціальні, знижені тарифи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: