У МЕРТ розповіли, чого чекати від реформи держпідприємств

Читать на русском
Міністерство економічного розвитку та торгівлі України каже, що у цьому році запрацює реальна реформа державних підприємств, а українці побачать у чому це буде проявлятися.

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України каже, що у цьому році запрацює реальна реформа державних підприємств, а українці побачать у чому це буде проявлятися.

Від реформи треба чекати зменшення збитків та збільшення ефективності роботи держкомпаній і управління ними, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЕРТ.

За словами прес-служби, у 2016 році відбудеться прозора та конкурентна приватизація Одеського припортового заводу та Центренерго, яка приведе в країну великих іноземних інвесторів.

Абромавичус розповів, коли керівники держпідприємств отримають гідні зарплатиМіністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус повідомив про узгодження в Кабінеті міністрів збільшення платні керівникам державних підприємств.

«Обов’язкові незалежні аудити держкомпаній: зараз із 150 великих держкомпаній лише 19 мають такі аудити. Нові керівники для держкомпаній: 98 вже поміняли в 2015, в тому числі 9 із найбільших держкомпаній. Ще по 70 компаніям тривають конкурси. Сподіваємось пришвидшити процес змін - ринкові зарплати для директорів дають таку можливість», - додали у прес-службі.

У МЕРТ обіцяють розпочати платити ринкові зарплати директорам усіх держкомпаній, а також залучити чесних і успішних професіоналів із приватного сектору, яким будуть платити лише за конкретні результати.

«Після прийняття законопроекту №3062 в держкомпаніях зможемо створювати спостережні ради з незалежними членами, держкомпанії будуть зобов'язані розкривати фінансову та іншу інформацію», - каже прес-служба.

Крім того, МЕРТ заявляє, що НАК «Нафтогаз» отримає професійну спостережну раду з незалежними членами. А в «Укрзаліниці» запрацює нова структура корпоративного управління.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: