У «БПП» натякнули: якщо Яценюк діятиме не за сценарієм, його не триматимуть – експерт

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Заяви «БПП» про перевибори направлені проти «Народного фронту».

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив український політолог Володимир Цибулько, аналізуючи заяву Юрія Луценка про те, що «БПП» готовий до перевиборів та зміни уряду.

«Якби перевибори відбулися найближчим часом, структура паламенту змінилася б несуттєво. «БПП» повторив би свій результат, замість «Радикальної партії» зайшов би «УКРОП», можливо, на невеликий процент збільшилася б підтримка «Батьківщини» та знизився рейтинг «Самопомочі», а замість «Народного фронту» переможцем виборів став би якийсь проект Саакашвілі», – проаналізував ситуацію політолог.

Однак, на його думку, не виключено, що заяви про готовність до перевиборів якраз направлені проти «Народного фронту», який зникає.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що інші варіанти коаліції не будуть розглядатисяСказано 8 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Це свого роду китайське попередження Яценюку. Якщо він буде грати непотрібні сценарії, ніхто його тримати не буде», – підкреслив Цибулько.

Як розповів експерт, є набагато дешевший рецепт, аніж перевибори, але наші політики мислять витратними категоріями.

«Вони відразу рахують касу. Якщо партійна верхівка збирає касу й заробляє на цьому, то потенційні учасники виборів рахують, у скільки їм обійдеться мандат. Тому насправді відбудеться просто перезавантаження коаліції й не більше», – вважає політолог.

Нагадаємо, що на початку вересня нинішнього року Президент України Петро Порошенко заявив, що інші варіанти коаліції, крім наявної, не розглядаються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: