Відставка Яресько: чи піде глава Мінфіну слідом за Яценюком? Експерт

Читать на русском
Віктор Каспрукполітолог

Яресько має певні успіхи у співпраці з кредиторами. Але будь-яке призначення та звільнення передусім варто оцінювати з позиції того, яку користь це матиме для держави.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віктор Каспрук, аналізуючи ймовірність відставки міністра фінансів Наталії Яресько у разі зміни прем'єр-міністра.

«Ми жевемо в демократичній країні, і якщо буде формуватися новий уряд, то, можливо, вона залишиться на посаді, тому що в неї є певні контакти з інвесторами, кредиторами, МВФ. Тут вона працює на позитивний результат. З іншого боку, жорстке закріплення якогось фахівця в команді, її в тому числі, – не зовсім правильний крок. Тут варто говорити про те, яку користь ми матимемо з цього», – розмірковує політолог.

Наступним прем'єр-міністром може стати Яресько – експертОчільниця Міністерства фінансів Наталія Яресько має всі шанси стати наступним прем'єр-міністром України.

Водночас політолог Віктор Пальнюк дотримується протилежної думки й допускає відставку Міністра фінансів.

«Це цілком можливо. Тим паче, що запропонована податкова реформа є недосконалою й громадськість протестує, днями відбулася акція з цього приводу. Цей Кабмін себе вичерпав і потребує повного оновлення складу», – переконаний він.

Щодо МВФ та кредиторів, то, як наголосив політолог, для них важливий результат і вони розраховують на те, що кредити рано чи пізно повернуться. А коли держава довго перебуває в кризі, а реформи, які пропонує Кабмін, є неефективними й не приносять результату, то немає на що й сподіватись.

«Зв'язки – це добре, але їм потрібні дії та результат цих дій. Обіцянки – це одне, а їх втілення – це етап, з яким Кабмін не справляється», – резюмував Віктор Пальнюк.

Нагадаємо, ще на початку осені міністр фінансів Наталія Яресько запевнила, що законопроект про Державний бюджет України на 2016 рік разом з новим Податковим кодексом буде внесено до Верховної Ради найближчим часом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: