Ярошу доведеться об'єднатися зі «Свободою» та «УКРОПом» – експерт

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Вірним рішенням було залишити «Правий сектор», тому що зараз ДУК має сумнівне минуле, а сам Ярош втратив контроль над структурою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи заяву Дмитра Яроша, який оголосив про створення нового політичного руху.

«Повторення «Правого сектору» вже точно не буде, тому що він був створений у контексті подій, на «гребені хвилі» Майдану. Той факт, що Ярош вийшов із «ПС» та оголосив про створення нового руху на базі ДУК, говорить про дві речі. По-перше, непрямим чином він визнає, що втратив управління структурою. По-друге, непрямо, але все ж є визнання подій, які відбулися в Мукачеві під прапорами «ПС», – аналізує експерт.

20 батальйонів Яроша: з кого складається «Правий сектор»«Правий сектор», що вже тиждень не сходить з перших шпальт вітчизняної преси, схоже, перетворився зі «страшилки» російської пропаганди на реальну проблему для влади та правоохоронних органів в Україні.

Як зауважив політолог, Ярош залишає «Правий сектор» із дуже сумнівним минулим.

За його словами, нова політсила Яроша не зможе стати потужним рухом, тому що на цьому полі в нього багато конкурентів, які діють вже давно.

«Наприклад, «Свобода» та «УКРОП». Він має почати об'єднавчі процеси, інакше вони будуть конкурувати один з одним. Так, Ярош сам по собі є фігурою досить виразною й популярною, але якщо він діятиме як окрема політсила, не факт, що на виборах матиме шанс перемогти. Єдине – зможе відібрати голоси у конкурентів», – вважає Олександр Леонов.

Зазначимо, що системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано всього 24 обіцянки Дмитра Яроша, більшість з яких (13) він виконав, що складає 54% рейтингу його відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: