Гройсман вдається до популізму в стилі «з понеділка жити стане краще» – експерт

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

Зараз влада не готова навіть відправити у відставку тих, хто сам давно хоче піти, не кажучи вже про серйозні кадрові ротації.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, аналізуючи заяву Володимира Гройсмана про те, що після ухвалення Бюджету Рада має взятися за ротацію в Кабміні.

«Яценюк ще у вересні говорив, що буде змінено структуру уряду, але поки що Верховна Рада навіть не спромоглася задовільнити прохання деяких міністрів щодо своєї відставки. Наприклад, Квіташвілі, який ще влітку написав заяву. Всі прекрасно розуміють, що в міністерствах чиновники сидять на валізах і не борються з корупцією, не розробляють стратегії реформування своєї галузі. Така ситуація, наприклад, в Мінекології», – аналізує Димов.

Тому, як вважає експерт, заява Гройсмана виглядає приблизно так: «Із понеділка жити стане краще, жити стане веселіше».

Гройсман: основні проблеми Ради – дисципліна і розбіжності в коаліціїСпікер ВР Володимир Гройсман зазначив, що за перший рік роботи український парламент VIII скликання поки не провалив жодного важливого рішення, але більшій ефективності його роботи заважає неспрацьованість коаліції й погана дисципліна народних обранців.

Насправді, як пояснив політолог, суть у тому, що коаліція неспроможна поки що заповнити вакантні місця, провести якісь зміни таким чином, щоб не показати суспільству свою нездатність і не пересваритися за посади.

«Взимку ситуація буде стабільною в тому сенсі, що уряду нічого не загрожує. Можливо, будуть змінені керівники міністерств, але не буде формування нового способу управління. Прем'єр залишиться, змінять кількох міністрів, можливо, розділять посади віце-прем'єрів, але нічого кардинального», – резюмував Валерій Димов.

Нагадаємо, на початку літа Президент України Петро Порошенко заявив, що ще одних дострокових виборів парламенту в Україні не буде.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: