Навіщо Саакашвілі створює «Рух за очищення» та що буде далі? Експерт

Читать на русском
Микола Давидюкполітолог

Виступ у Києві показав, що Саакашвілі виходить на національний рівень.

Таку думку «Слову і Ділу» висловив політолог Микола Давидюк, коментуючи антикорупційний форум, організований Михеілом Саакашвілі в Києві.

«Перший форум, який був в Одесі, – це локальний захід, містечковий. Виступ у Києві показав, що Саакашвілі виходить на національний рівень. В принципі, це старт «прокачки рейтинга». Плюс у тому, що він вийшов не сам. Саакашвілі об'єднав навколо себе молодих політиків, депутатів та молоді непарламентські організації. Його підтримали лідерські партії, яких немає в парламенті. Вчора він продемонстрував розкладку не боротьби партій, а зміни поколінь», – розмірковує Давидюк.

Саакашвілі формує основу для створення власної партії – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо ініціативи Міхеіла Саакашвілі проводити антикорупційний форум.

Експерт зацитував заяву Саакашвілі: «Не важливо, скільки вам років, важливо – як ви мислите». За його словами, при входженні до команди молодого чи старого покоління важливим є критерій ставлення до корупції.

Тому, як наголосив політолог, важливо розуміти, що жодна політична партія не створювалась як політсила. Завжди був етап коли це громадська організація, фонд, об'єднання, рух.

«Народний фронт» певний час також працював як громадська органзація, а вже потім став партією», – нагадав він.

Саакашвілі буде грати в довгу, в межах року, тому що розуміє, що цей парламент його не підтримає на посаді того ж прем'єр-міністра. Тому він і починає розвивати цей рух із боротьби з корупцією для того, щоб прокачати електорат.

«Щоб після дев'ятого скликання, наприклад, були такі досягнення й така підтримка, щоб він зміг претендувати на високу посаду», – резюмував Микола Давидюк.

Саакашвілі запевнив, що не буде переходити в урядСказано 14 липня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Відзначимо, сам Міхеіл Саакашвілі запевнив, що не буде переходити до уряду України та не планує створювати політичну силу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: