Саакашвілі формує основу для створення власної партії – експерт

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Саакашвілі має достатньо ресурсів і сил для того, щоб сформувати в Україні свою політичну партію.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи інформацію про те, що Саакашвілі збирає антикорупційний форум у Києві 23 грудня.

«Судячи з організації антикорупційного форуму, Саакашвілі зараз формує не стільки уряд, скільки основи для своєї партії. Є припущення, що він намагається запустити свою політичну силу. В принципі, в цьому є певний сенс, навіть потреба. У Саакашвілі достатньо амбіцій, рейтингу та ресурсів для того, щоб це зробити», – припускає експерт.

На його думку, саме для цього й потрібні всі ці антикорупційні форуми.

«Це потрібно, щоб об'єднувати людей, а це йому вдається. Він уміє об'єднувати навколо себе людей, які працюють на результат», – підкреслив Горбенко.

Як зазначив експерт, все частіше звучить інформація про те, що перевибори будуть. Враховуючи специфіку політичної мови, можна говорити, що вони таки будуть, тому що вже аж надто часто про них говорять. Але уряд самому Саакашвілі зараз не потрібен.

Саакашвілі запевнив, що не буде переходити в урядСказано 14 липня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Просто тому, що будь-яка людина, яка зараз стане прем'єр-міністром, просто знищить свій політичний рейтинг», – проаналізував ситуацію політолог.

Відзначимо, що голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі запевнив, що не буде переходити до уряду України.

Нагадаємо також, що на минулому антикорупційному форумі в Одесі Саакашвілі намалював схему корупції в Україні з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком в центрі й заявив, що через корупцію Україна щороку втрачає понад 5 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: