Санкції проти РФ мають діяти, доки вона порушує міжнародне право – президент Латвії

Читать на русском
Президент Латвії Раймондс Вейоніс заявив, що Росія порушує міжнародне право, й саме тому санкції проти неї потрібно залишити в дії.

Президент Латвії Раймондс Вейоніс заявив, що Росія порушує міжнародне право, й саме тому санкції проти неї потрібно залишити в дії.

Про це він повідомив на зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«Латвія ніколи не визнає анексію Криму і завжди буде підтримувати Україну», – заявив Вейоніс.

Без права вето: які цілі переслідує Україна в ООН?15 жовтня 177 голосами країн-членів ООН з 193 можливих було підтримано надання Україні статусу непостійного члена Ради Безпеки ООН. «Слово і Діло» вирішило розібратися, які саме цілі ставить перед собою Україна в Радбезі ООН.

За його словами, дії Росії щодо порушення міжнародного права неприпустимі. Також він повідомив, що Європейський Союз та його країна чітко стоять на позиції підтримки незалежності та територіальної цілісності України. Як стверджує президент Латвії, усі країни повинні дотримуватися міжнародного права, а ті, що не дотримуються, будуть отримувати санкції.

Крім того, Петро Порошенко подякував Вейонісу за активну роль та підтримку євроінтеграції України й чітку проукраїнську позицію у питанні захисту незалежності та територіальної цілісності України. Також Президент України висловив подяку за те, що Латвія під час сесії Генеральної асамблеї ООН проголосувала за надання Україні статусу непостійного члена Ради Безпеки ООН.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: