Чи потрібна українцям легалізація азартних ігор? Експерт

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Насправді, не потрібно лицемірити та вдавати із себе моралістів, коли йдеться про проституцію чи гральний бізнес, тому що у ВР роблять набагато гірші речі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький, аналізуючи інформацію про те, що у ВР обговорюють можливість легалізації азартних ігор.

«Гральний бізнес варто легалізувати, тому що він і так існує, але в тіні. Варто взагалі легалізувати, все те, що й так існує. Просто зараз це сприяє тому, що в Україні створено чорний ринок. Якщо держава сильна, міцна, то вона здатна це контролювати. Ми, на жаль, з багатьох причин не можемо контролювати ці речі», – розмірковує експерт.

На його думку, не потрібно вдавати із себе моралістів, тому що держава робить набагато неприємніші речі.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв, що «Радикальна партія» не підтримає законопроект про гральний бізнесСказано 20 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

«Просто буде набагато краще, якщо за рахунок легалізованих казино надходитимуть податки, можливо, буде змога хоч трохи збільшити пенсії, щоб не було такого зубожіння населення. Просто варто створити відповідні умови. Щоб це були розваги для середнього та вищого класу, щоб для цього була створена окрема зона, як у цивілізованому світі. Всі ці питання вирішуються й не ми перші з цим зіштовхнулися», – вважає політолог.

Зазаначимо, Олег Ляшко пообіцяв, що фракція «Радикальної партії» у Верховній Раді VIII скликання не підтримає законопроект про легалізацію грального бізнесу.

Нагадаємо, що ще 11 грудня Кабміном було зареєстровано проект закону «Про детінізацію ринку азартних ігор та забезпечення доходами Бюджету з метою виконання соціальних зобов'язань».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: