Експерт: в Україні немає місця Симоненку, його доля – пенсія в Росії

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог
Олександр Палійполітичний експерт

Сталося те, що мало статися років 20 тому. Комуністична партія, яка перейшла на бік сепаратистів, мала отримати по заслугах.

Про це «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Олексій Голобуцький, коментуючи постанову суду про заборону Комуністичної партії в Україні.

«Роль цієї партії в історії нашої країни нарешті отримала адекватну оцінку», – заявив експерт.

За його словами, це дуже позитивний факт для справжнього лівого руху в Україні.

«Нарешті буде розчищено поле від «політичних мастодонтів», які повністю приватизували цей майданчик, і при цьому ніколи не мали жодного стосунку до лівого руху, тому що ностальгія за СРСР і справжня боротьба за права трудящих – два різних поняття, які не стосуються одне одного», – сказав Олексій Голобуцький.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов ініціюватиме заборону діяльності Компартії УкраїниСказано 13 травня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

На думку експерта, Петро Симоненко підтвердив своєю позицією, що він ніколи не був самостійним гравцем.

«Він підігравав будь-якій владі в Україні та був партнером КПРФ, яка є одним із стовпів путінського режиму. У нинішній Україні немає місця такому політику, і не буде», – підсумував він.

Політичний експерт Олександр Палій заявив, що Комуністичної партії вже давно немає: «Вона виродила себе з корупційних грошей, які отримував Симоненко від олігархів. Подальша його доля – пенсія в Росії. Йому можуть дати якусь медаль «За успішне саботування вступу України до НАТО та ЄС», але в Україні йому місця вже немає».

Нагадаємо, справа про заборону Комуністичної партії України триває з червня минулого року. Окружний адміністративний суд, який розглядав позов Мін'юсту, відкладав розгляд заборони КПУ багато разів. Наприкінці жовтня суд заборонив діяльність Компартії (оновленої).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: