Нардеп від «БПП» знайшов у статуті Компартії антиконституційні заклики

Читать на русском

Народний депутат, член фракції «Блок Петра Порошенка» Тарас Батенко звернувся до Міністерства юстиції з вимогою скасувати реєстрацію Комуністичної партії України на вимогу закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки».

Батенко наголошує, що підставою для зняття партії з реєстрації є її ідеологія та символіка, крім того, у статуті організації містяться заклики до повалення конституційного ладу в Україні, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

Зокрема, як зазначає депутат, у статуті КПУ є заклики до ліквідації інституту президентства та встановлення ліквідації права власності, що суперечить базовим принципам конституційності в Україні.

«У статутних документах Комуністичної партії України містяться заклики до ліквідації інституту президентства (тобто, посягання на конституційний лад України), встановлення суспільної власності на засоби виробництва (ліквідацію права приватної власності, гарантованого статтею 41 Конституції України)», – зазначає депутат.

Тим часом Міністерство юстиції продовжує судову тяганину з КПУ щодо ліквідації партії. 30 березня міністр Павло Петренко заявив, що відносно суддів окружного адміністративного суду Києва, які взяли самовідвід у справі щодо Комуністичної партії України, буде ініційоване дисциплінарне провадження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: