Чому уряд лише зараз взявся за легалізацію блокади Криму? Експерт

Читать на русском
Микола Волговполітичний консультант

Українська виконавча влада здатна вирішувати проблеми лише слідом за громадянським суспільством.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний консультант Микола Волгов, аналізуючи інформацію про те, що Кабмін хоче обмеження товарообігу з тимчасово окупованим Кримом.

«Ситуація виглядає наступним чином: ми маємо Кабмін уповільненої дії. Вони спочатку дивляться, як реагує суспільство на ті чи інші ініціативи самого ж суспільства, тому що блокада Криму – це громадська ініціатива. Проаналізувавши картинку, стає зрозуміло, що резонанс отримано позитивний, більшість підтримує цю ініціативу і це, в принципі, ефективно діє на окупанта», – аналізує політичний консультант.

Тому, на його думку, навздогін Кабмін робить такі заяви й ухвалює такі рішення.

Іслямов розповів, коли почнеться морська блокада КримуКоординатор блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що морська блокада планується на кінець 2015-початок 2016 року.

«Якщо подивитися всю логіку дій цього Кабміну щодо окупованих територій і боротьби із зовнішньою агресією, то вона розвивається приблизно за такою схемою: виникає проблема, спочатку відповідь за суспільством, і лише потім, навздогін наша виконавча влада починає вирішувати проблеми», – пояснює Волгов.

Як зазначив експерт, сумнівно, що це зроблено лише для підвищення рейтингу прем'єр-міністра, оскільки йому це навряд чи допоможе, хоча, з іншого боку, робити щось таки потрібно.

«Питання не лише в політичному виживанні Яценюка. Зараз усі турбуються про свої рейтинги та політичне майбутнє», – констатував Микола Волгов.

Нагадаємо, раніше глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв про те, що влада має кілька тижнів на заборону поставок електрики до Криму. Пізніше депутати повідомили, що хочуть врегулювати торговельну блокаду Криму та окупованого Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: