Реформа охорони здоров'я: більше автономії лікарням та медичні послуги за прайсом

Читать на русском

Сьогодні на засіданні уряду глава МОЗ Олександр Квіташвілі представив законопроекти щодо реформування системи охорони здоров'я.

Сьогодні на засіданні уряду міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі представив законопроекти щодо реформування системи охорони здоров'я.

Зокрема, у ході реформи лікарні пропонується перевести в розряд бюджетних установ, передає «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

Мова йде про переоформлення медичних установ з бюджетних в інші організаційні форми, у тому числі в державні та комунальні підприємства, пояснив Квіташвілі. За словами міністра, це дозволить лікарням легально оформляти свої доходи і самостійно ними розпоряджатися, а також залучати інвестиційний ресурс і допомогу донорських організацій.

Крім того, передбачається, що медустанови будуть стягувати плату за надані послуги, вартість яких буде зафіксована в прайсі. «Ми повинні змінити систему фінансування медустанов і перейти на оплату наданих послуг», – підкреслив глава МОЗ.

При цьому, згідно з проектом реформи, рішення про конкретну зміну форми організації медустанов має прийматися на місцевому рівні.

Весь пакет законопроектів щодо реформування системи охорони здоров'я Квіташвілі пообіцяв детально представити 2 червня в МОЗ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: