Створити базу для розрахунку медичних послуг виявилося складніше, ніж обіцяв Квіташвілі

Читать на русском
В Україні досі немає єдиної бази для розрахунку вартості медичних послуг, яку міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі обіцяв створити ще до кінця літа.

В Україні досі немає єдиної бази для розрахунку вартості медичних послуг, яку міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі обіцяв створити ще до кінця літа.

Відповідну заяву Квіташвілі «Слово і Діло» зафіксувало ще 18 березня.

«Вже влітку МОЗ України планує запустити єдину електронну платформу для збору різного роду статистичних даних і створити базу для розрахунків вартості послуг. Таким чином, за півроку реформи планується підготувати медичну систему до переходу на оплату послуг і розвитку медичного страхування», – пообіцяв тоді міністр.

Однак запустити обіцяну базу виявилося не так просто, як сподівався Квіташвілі. Міністерство справді розробило проект «Методики розрахунку вартості медичного обслуговування за договорами із суб'єктами господарювання та страховими організаціями». Документ був представлений ще 12 серпня. Однак імплементувати його МОЗу поки не вдалося: станом на 11 листопада проект усе ще перебуває на громадському обговоренні.

Нагадаємо, 4 листопада прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що найближчим часом своїх посад позбавляться міністри енергетики, освіти й охорони здоров'я. Сергій Квіт, щоправда, чутки про свою можливу відставку майже одразу спростував, назвавши це помилкою журналістів, а от до очільника МОЗу у прем'єра, схоже, справді є питання. Коментуючи ці чутки, політолог Кость Бондаренко заявив, що Квіташвілі фактично «розвалив медичну галузь» в Україні.

Ознайомитися з повним списком обіцянок Олександра Квіташвілі можна на його сторінці на сайті «Слова і Діла». Відповідальність усіх членів українського уряду можна дослідити в розділі «Обіцянки політиків» за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: