Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Машковський запевнив, що в 2015 році за кошти бюджету буде придбано магнітно-резонансний томограф

23 липня 2015 року голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський запевнив, що в 2015 році за кошти бюджету буде придбано магнітно-резонансний томограф (відео 5:51-6:42).
Не виконано
Сказано 23 липня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=nfZoRsIiUkw
  • http://oda.zt.gov.ua/nezakinchena-istoriya-mrt-u-zhitomiri.html
  • http://oda.zt.gov.ua/%C2%ABsolomonove-rishennya%C2%BB-v-doli-komunalnogo-mrt-zhitomirshhini.html

Результат

14 грудня керівництво області разом з громадськістю оглянули обладнання МРТ, яке було доставлено до комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання». За інформацією управління охорони здоров’я ОДА в тому випадку, якщо область не розрахується за обладнання з голландськими постачальниками, то після 15 грудня його негайно потрібно буде повернути до Нідерландів. Проте чиновники запевнили, що поки не будуть проведені пуско-налагоджувальні роботи з метою перевірки справності томографа, кошти з обласного бюджету не надійдуть постачальнику МРТ. Представники постачальника МРТ наголосили на тому, що встановлення томографу можливе тільки тоді, коли будівництво приміщення, в якому функціонуватиме МРТ, буде повністю завершено. За словами головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського кінцевий термін здачі в експлуатацію нової будівлі разом з МРТ – 15 лютого 2016 року.

24 грудня на другій сесії VII скликання обласної ради голова ОДА Сергій Машковський повідомив, що спочатку магнітно-резонансний томограф встановлять, перевірять його справність і тільки тоді буде здійснено оплату. Богдан Леськів, головний лікар медичної структури повідомив, що другий етап будівництва приміщення потребує приїзду німецьких фахівців для монтажу МРТ і проведення пуско-налагоджувальних робіт. Тільки тоді буде підписано акт про експлуатацію будівлі. Представник постачальника МРТ – директор ТОВ «ЄМГ “Україна”» Ірина Макієнко наполягала на здійсненні оплати за томограф до кінця 2015 року. Однак депутати обласної ради не підтримали пропозицію негайно розрахуватись з представником компанії виробника МРТ.