Яресько розповіла, що буде, якщо Україна втратить підтримку МВФ

Читать на русском
Без підтримки Міжнародного валютного фонду Міністерство фінансів не зможе забезпечити стабільність української економіки, утримати гривню та рівень інфляції.

Без підтримки Міжнародного валютного фонду Міністерство фінансів не зможе забезпечити стабільність української економіки, утримати гривню та рівень інфляції.

Про це у вівторок заявила міністр фінансів України Наталія Яресько, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Моя точка зору щодо Міжнародного валютного фонду дуже чітка. МВФ Україні зараз дуже потрібен, і без нього ми не можемо забезпечити стабільність нашої економіки, без нього ми не можемо забезпечити стабільність нашої національної валюти, без нього ми не можемо затримувати та зменшувати рівень інфляції», – попередила міністр.

Податкова реформа: проекти та компроміси між Кабміном і ВРУГромадськість активно обговорює два проекти податкової реформи. Перший підготував Мінфін за допомогою екс-міністра фінансів Словаччини. Другий розроблений коаліцією авторських колективів, експертами громадянського суспільства та податковим комітетом ВРУ.

За словами Яресько, Фонд зараз є не тільки основним кредитором України, а й показником того, чи правильним чи шляхом ідуть економічні реформи в країні. Співпраця МВФ з Україною – знак іншим кредиторам про те, що з нею можна мати справу. Якщо ж трапиться так, що Київ втратить довіру Фонду, то від нього відвернуться й інші вкладники.

«Всі інші кредитори спочатку дивляться на стан нашої програми з Міжнародним валютним фондом. Якщо ми не будемо діяти за програмою, то всі інші кредитні можливості закриваються для України», – констатувала Яресько.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що запропонований Мінфіном проект Податкового кодексу та складений на його основі проект Державного бюджету на 2016 рік відповідають вимогам МВФ, однак не влаштовує парламентарів, зокрема представників економічного комітету ВР на чолі з депутатом від «БПП» Ніною Южаніною, яка запропонувала власні зміни до Податкового кодексу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: