«БПП» кардинально змінив свою позицію щодо ухвалення Бюджету-2016

Читать на русском
Незважаючи на обіцянку Юрія Луценка, «БПП» вже готовий голосувати за Держбюджет-2016 на старій податковій базі.

На початку грудня лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко зробив категоричну заяву: фракція в жодному разі не підтримає Держбюджет-2016 на базі старого Податкового кодексу. Але не минуло й двох тижнів, а «БПП» вже готовий голосувати за головний кошторис країни на чинній податковій базі.

Таку заяву зробила сьогодні народний депутат від пропрезидентської фракції Оксана Продан, пише «Слово і Діло».

«Доопрацьовувати в тому проекті Податкового кодексу, який запропонований, немає чого. Його варто замінити. І єдиним правильним рішенням парламенту має бути ухвалення Бюджету на чинній податковій базі», – заявила нардеп.

З чим насправді пов’язана така кардинальна зміна вектору політики «БПП», можна лише здогадуватися. Адже коли найбільша парламентська фракція офіційно змінює свою «принципову позицію» з цього питання на 180 градусів, незважаючи на такі ж офіційні заяви свого лідера, виникає низка питань.

Поки що обіцянка Юрія Луценка про те, що «БПП» не буде голосувати за Бюджет-2016 на базі старого Податкового кодексу, має статус «у процесі». Але якщо сьогоднішня заява Продан все ж таки стане кінцевою позицією політичної сили, то голова фракції «Блоку Петра Порошенка» отримає 35-ту невиконану обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: