Продовження санкцій проти РФ є принциповим для європейських політиків – експерт

Читать на русском
Олександр Федутаексперт - міжнародник МІАУ "Росія - Україна"

У Польщі зараз своя криза та є низка своїх проблем, тому Україні не варто покладати великих надій на цей візит.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор дослідницьких програм Міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Росія-Україна» Олександр Федута, аналізуючи майбутній візит президента Польщі Анджея Дуди, головною метою якого стане обговорення необхідності продовження санкцій проти Росії.

«У Польщі є певний вплив у цьому питанні, але в них зараз свої проблеми. Насувається конституційна криза, викликана спробою президента та парламентської більшості зосередити всю повноту влади у своїх руках і це може перешкодити переговорам. Європа не любить спроб узурпації влади на своїй території. Так, у внутрішній ізоляції опинилися свого часу з різних причин Орбан в Угорщині та інші політики в пострадянських країнах», – розповідає Федута.

Як вважає експерт, така ж проблема може бути незабаром і в Польщі, тому важливо, щоб українська еліта не покладала на цей візит дуже великих надій.

Щоб отримати вето на санкції, РФ знову взяла в роботу керівництво «ДНР-ЛНР» – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що в «ЛНР» вирішили погодити вибори з Києвом.

Зараз, як зазначив він, ми не знаємо, що станеться в Сирії, як будуть складатися відносини з Туреччиною, не знаємо позиції з приводу місцевих виборів у Франції. Це фактори, які впливають на ставлення Європи до РФ.

«Але санкції для РФ мають не лише практичний, а й символічний характер, а в Європі є політики й держави, для яких важливо продемонструвати саме своє ставлення до того, що робить РФ», – вважає Олександр Федута.

Нагадаємо, що 9 грудня ЄС не зміг ухвалити продовження санкцій проти Росії в 2016 році. Відзначимо, раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що 15 грудня Євросоюз має поставити крапку в питанні економічних санкцій проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: