Яценюк не боїться відставки, бо знає, що замінити його немає ким – експерт

Читать на русском
Віктор Каспрукполітолог

Яценюк залишиться на посаді прем'єр-міністра, оскільки йому ще не знайшли заміну.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віктор Каспрук, аналізуючи заяву Арсенія Яценюка про те, що він готовий до відставки, якщо ВР ухвалить таке рішення.

«Яценюк залишиться й змушений буде взяти на себе весь негатив, пов'язаний із проведенням реформ, тому що вони відбуваються в половинчатому форматі. Крім того, ВР може не відправити його у відставку й через те, що, в принципі, великих подальших перспектив у нього немає і йому вже буде байдуже, який ще негатив брати на себе», – вважає політолог.

На переконання експерта, «Народний фронт» на наступних виборах практично не має шансів.

Рік Кабміну Яценюка: чи відбудеться відставка прем'єра? ЕкспертиПолітичні експерти проаналізували, чи загрожує прем'єр-міністру відставка після року роботи Кабміну.

«Яценюк зараз робить такі заяви, тому що знає, що його замінять пізніше. З Нового року, можливо, в лютому, коли буде вирішено питання з його наступником. А зараз він може дозволити собі імітувати проведення політичних маневрів на тому полі, яке він може контролювати», – пояснив політолог.

Водночас політолог Володимир Фесенко зазначив, що частина депутатів з «НФ», навіть якщо Яценюка звільнять, або братимуть участь в роботі нинішньої коаліції, або створять іншу, тому що не хочуть дострокових виборів.

«Не можна сказати, що всі підуть слідом за Яценюком», – переконаний Фесенко.

Нагадаємо, раніше нардеп Єгор Соболєв заявив, що фракція «Самопомочі» має 2 кандидатури на заміну Яценюку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: