Джемілєв: без української електрики Крим забезпечить менше половини свого енергоспоживання

Читать на русском
Мустафа Джемілєв стверджує, що власне виробництво електроенергії та постачання електрики за допомогою так званого «енергомоста» з Росії здатні в сукупності забезпечити менше половини потреб півострова.
Мустафа Джемилев

Лідер кримськотатарського народу та народний депутат Мустафа Джемілєв стверджує, що власне виробництво електроенергії та постачання електрики за допомогою так званого «енергомоста» з Росії здатні в сукупності забезпечити менше половини потреб півострова.

Про це він заявив у коментарі «Настоящему времени», передає «Слово і Діло».

За словами Джемілєва, прокладений з російської Кубані «енергоміст» зможе найближчим часом доставляти до 200 мегаватт електроенергії до Криму. Власне виробництво автономної республіки становить близько 220 мегаватт, у той час, як півострів споживає від 850 до 1050 мегават на рік.

Чому влада згорне блокаду Криму? ЕкспертПолітолог поділився міркуваннями щодо заяви Рефата Чубарова про те, що влада має кілька тижнів на заборону постачання електрики в Крим.

«У цих умовах говорити, що нам не потрібна електрика для Криму – це абсурд, звичайно. Навпаки, там усі говорять про катастрофічне становище, про те, що завдано величезної шкоди через те, що не надходить електроенергія, але про це потрібно було думати, коли ви вторгалися на чужу територію», – резюмував Джемілєв.

Нагадаємо, 8 грудня активісти блокади Криму дозволили ремонтним бригадам «Укренерго» частково відновити подачу електроенергії на півострів. Пізніше глава Меджлісу Рефат Чубаров пояснив, що це тимчасовий крок, який потрібен для того, щоб налагодити подачу електрики в тій частині Херсонської області, яка також була знеструмлена в результаті підриву лінії елкетропередач.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: