Виступ Байдена в Раді: до чого закликав Україну віце-президент США? Експерт

Читать на русском
Ярослав Юрчишиндиректор Transparency International

Основним посилом Байдена у ВР був заклик до того, що потрібно зберегти ту більшість, яка може проводити реформи.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт «Реанімаційного пакета реформ» Ярослав Юрчишин, аналізуючи виступ віце-президента США Джо Байдена у Верховній Раді.

«Байден в основному апелював до Майдану, що чітко дає зрозуміти як українському суспільству, так і владі, що Революція Гідності не завершилася. З одного боку, видно, що будь-які маніпуляції з приводу того, що Україна випадає з порядку денного через події в Сирії чи світі, є не більш ніж маніпуляціями й Україна залишається топ-темою. З іншого боку, нам дали зрозуміти, що ніхто за нас наші проблеми не вирішуватиме», – аналізує експерт.

Байден розповів про ключові проблеми в УкраїніВіце-президент США Джо Байден у Києві зустрівся з депутатами, молодими чиновниками та громадськими активістами.

На його думку, поки що це дружнє нагадування про зобов'язання, й не стільки перед євроспільнотою, скільки перед своїми громадянами.

«Звісно, преформатування й відставки будуть, тому що ми маємо деформований уряд. Вже називали Квіташвілі та Стеця. Кадрові перестановки будуть, але це не пов'язано з Байденом. Він якраз налаштований на консолідацію й основним його посилом було те, що потрібно зберегти більшість, яка може проводити реформи», – пояснив Юрчишин.

Як зазначив експерт, найбільшим побоюванням американської сторони є повторення розколу, що відбувся свого часу між Ющенко й Тимошенко.

Нагадаємо, віце-президент США Джо Байден 6 грудня прибув в Україну з офіційним візитом. Як відомо, в ході зустрічі обговорювалися чотири ключові теми: корупція, перезавантаження уряду, порушення Росією Мінських угод в контексті конституційних реформ і закону про вибори на окупованих територіях, а також анексія Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: