Експерт: в Україні склалося хибне враження, що Байден – це ревізор

Читать на русском
Олександр Солонтайексперт з політики

За публічною частиною виступу прихований посил, що Україна отримає всебічну підтримку.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Олександр Солонтай, аналізуючи виступ віце-президента США Джо Байдена у Верховній Раді.

«Чомусь у нас всі вважають, що нібито ледь не ревізор приїхав до України. Насправді, для політика Байдена та для США загалом відносини з Україною тепер також є фактором внутрішньої політики, тому для нього цей візит не менш важливий, ніж для нас», – зазначив експерт.

Ви не зможете знайти жодну країну в світі, де ракова пухлина корупції так процвітає – БайденВіце-президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що, незважаючи на реформи, в Україні продовжує розвиватися корупція.

Для нас, як підкреслив експерт, це все означає, що Україна залишається в пріоритетах американської політики.

«Виступ Байдена означає, що нам допомагатимуть у військовому, дипломатичному, фінансовому плані й також допомогатимуть відстоювати наші права. Церемоніальний виступ порушує ті теми, які є найважливішими, тому що він публічний. А ховається за публічною частиною якраз посил, що підтримка України дійсно буде на всіх фронтах. При цьому, в плані кадрових перестановок після того, що Байден почув і ще почує, скоріш за все, він укріпився в думці, що це виключно наше питання», – вважає Солонтай.

За його словами, якщо Україна готова замінити Яценюка, то це відбудеться незалежно від його прихильників чи противників зі США.

Як відомо, це п'ятий візит Джо Байдена до України з 2009 року та четвертий з початку протестних акцій листопада 2013-лютого 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: