Петренко анонсував «революційні зміни» системи відбування покарань

Читать на русском
Міністерство юстиції разом з експертами ЄС готує концепцію реформування пенітенціарної служби, яка буде спрямована на відхід від радянської системи тюрем до європейської.

Міністерство юстиції разом з експертами ЄС готує концепцію реформування пенітенціарної служби, яка буде спрямована на відхід від радянської системи тюрем до європейської.

Про це, відповідаючи на питання журналістів, заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє «Слово і Діло».

«Це будуть революційні зміни, завдяки яким наші ув’язнені зможуть відбувати покарання у людських умовах. Буде проведено повний аудит та подальша оптимізація установ виконання покарань», – розповів Петренко.

Депутати завершили одну з найбільших реформ уряду – Мін'юст (доповнено)Сьогодні депутати почали день із серйозних зрушень у процесах децентралізації та демонополізації реєстраційних послуг.

Він також прогнозує, що наступного року буде нарешті завершена комплексна реформа Міністерства. «Ми вже скоротили значну кількість працівників. А з наступного року плануємо за рахунок коштів, зекономлених на ліквідації корупційних схем та махінацій при держзакупівлях, збільшити зарплати в системі юстиції», – сказав глава Мін’юсту.

Ще одним важливим завданням на наступний рік Петренко вважає завершення процесів передачі функцій реєстрації майна та нерухомості на місця та нотаріусам.

«Ми продовжимо робити все для того, щоб по праву вважатися найбільш електронним органом виконавчої влади. Цього року ми вже запустили систему електронних сервісів. Наступного року вона буде розширена до проекту «електронний будинок юстиції», – повідомив міністр.

Резюмуючи, Петренко заявив, що піде у відставку відразу ж після того, як українці почнуть сприймати його відомство як міністерство справедливості. «У нас є всі шанси зробити це протягом наступного року», – підсумував глава Мін'юсту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: