Петренко: кримінальне провадження щодо тиску на суддів КС ініціював нардеп з «Опоблоку»

Читать на русском
Кримінальне провадження за фактами тиску з боку міністра юстиції та деяких народних депутатів на суддів Конституційного суду ініціював депутат від «Опозиційного блоку» Микола Скорик.

Кримінальне провадження за фактами тиску з боку міністра юстиції та деяких народних депутатів на суддів Конституційного суду ініціював депутат від «Опозиційного блоку» Микола Скорик.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив очільник Мін’юсту Павло Петренко, інформує «Слово і Діло».

Петренко розповів, що сьогодні він разом із народними депутатами Єгором Соболєвим, Андрієм Помазановим, Сергієм Драюком, Павлом Костенком, а також громадським активістом Карлом Волохом, головою люстраційного департаменту Мін’юсту Тетяною Козаченко та представниками Громадської люстраційної ради відвідав Генпрокуратуру.

«Сюди на допит до слідчого, який розслідує справу про нібито тиск на суддів Конституційного суду, викликали Єгора Соболєва», – уточнив міністр.

Козаченко розповіла, коли почнеться люстрація суддівГлава люстраційного департаменту Мін’юсту сподівається, що найближчим часом відбудеться люстрація суддів, щодо яких ВРЮ вже прийняла рішення про порушення ними присяги під час Євромайдану.

«Як виявилося, зазначена справа була порушена за заявою нардепа від «Опозиційного блоку» Миколи Скорика. І саме він вважає за необхідне порушити кримінальне провадження за фактами «тиску» з мого боку як міністра юстиції та з боку народних депутатів на суддів Конституційного суду в справі про розгляд закону «Про очищення влади», – повідомив Петренко.

За словами міністра, Генеральна прокуратура допитає його в четвер, 19 листопада.

«Особисто інформуватиму про всі деталі цієї справи», – резюмував глава Міністерства юстиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: