Депутати завершили одну з найбільших реформ уряду – Мін'юст (доповнено)

Читать на русском
Сьогодні депутати почали день із серйозних зрушень у процесах децентралізації та демонополізації реєстраційних послуг.
Фото: RadioSvoboda.org

Сьогодні депутати почали день із серйозних зрушень у процесах децентралізації та демонополізації реєстраційних послуг.

Про це на своїй сторінці написав міністр юстиції Павло Петренко, передає «Слово і Діло».

«Парламентарі в другому читанні ухвалили розроблений Мін'юстом спільно з представниками всіх фракцій коаліції та громадянського суспільства пакет законів, які забезпечують передачу функцій із реєстрації майна та нерухомості місцевої влади, нотаріусам та іншим акредитованим суб'єктам», – повідомив він.

За словами Петренка, цими законами запроваджується дуже багато новацій, які передбачають повну відмову Мін'юсту від функцій реєстрації, передачу повноважень і грошей на місця, запровадження електронних сервісів і створення конкуренції у сфері реєстрації.

Зокрема, прийняті закони: - Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (№2983); - Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень (№2982); - Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо фінансового забезпечення надання адміністративних послуг органами місцевого самоврядування) (№2981).

Відповідальність за доступність і зручність реєстрації бізнесу або нерухомості буде лежати не на президенті, прем'єрі або міністрі юстиції, а на органах місцевого самоврядування - місцевих депутатах та мерах з 30 квітня 2016 року.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції заявляв, що єдиним органом, який гальмував процес спрощення реєстрації бізнесу в Україні, була Державна фіскальна служба.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: