Державні послуги стануть доступнішими завдяки волонтерам

Читать на русском
Голова Дніпропетровської обласної адміністрації Валентин Резніченко розповів про досвід впровадження державних послуг онлайн, які допомогли втілити добровольці з IT-сфери.

Голова Дніпропетровської обласної адміністрації Валентин Резніченко розповів про досвід впровадження державних послуг онлайн, які допомогли втілити добровольці з IT-сфери.

Незабаром дніпропетровський досвід поширитися на всю країну, впевнений Резніченко, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу обласної адміністрації.

«Систему оформлення субсидій онлайн, яку ми впровадили в області, розробили IT-волонтери. Ми готові транслювати наш досвід електронного адміністрування на всю Україну. У нас є готовий програмний продукт, є досвід впровадження. Тому Міністерству соцполітики не потрібно витрачати додаткові час і кошти – можна просто використовувати наші напрацювання», – розповів губернатор.

Поза юрисдикцією, або Чому Україна досі пасе задніх на ринку IT-індустріїЧи все так просто з українським сегментом IT? Чи не пов'язані зайві емоції з прихованим небажанням встановити прозорі та чесні методи ведення бізнесу, аби залишити все як є?

За даними прес-служби обладміністрації, на розробку цього програмного продукту бюджетні гроші витрачені не були. При цьому, за допомогою порталу держпослуг iGov, що працює в Дніпропетровську та ще кількох містах України, вже можна отримати 130 різноманітних послуг, у тому числі й найбільш популярні: оформлення закордонного паспорта, документів про зміну прізвища, імені, по батькові, виплати по народженню дитини та малозабезпеченим сім'ям, довідки про встановлення опіки над дитиною, довідки про доходи, несудимість та інше.

У Дніпропетровській облдержадміністрації сподіваються, що їх розробка допоможе вже в лічені тижні впровадити цю систему в усіх регіонах країни.

Нагадаємо, 26 листопада Верховна Рада прийняла розроблений Міністерством юстиції пакет законів, що забезпечує передачу функцій реєстрації власності та нерухомості на місця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: