У ГПУ заявили, що Парасюка поки не чіпатимуть

Читать на русском
Поки рано говорити про передачу представлення про зняття з депутата Володимира Парасюка недоторканності, оскільки досі триває слідство.
Володимир ПарасюкФото: Hromadske.TV

Поки рано говорити про передачу представлення про зняття з депутата Володимира Парасюка недоторканності, оскільки досі триває слідство.

Про це повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Інформація про те, що в четвер ми вийдемо до ВР з поданням про зняття депутатської недоторканності з Парасюка, не відповідає дійсності», – сказав він.

Куценко пояснив, що на даному етапі відбувається розслідування чотирьох кримінальних проваджень, де фігурує Парасюк.

«Відбуваються активні слідчі дії, допитуються свідки, аналізуються докази. Якщо будуть підстави, підтверджені доказами, допитами свідків, відповідні матеріали відразу ляжуть на стіл генпрокурора, і він буде приймати рішення про внесення подання», – сказав він.

«Розслідування ведеться досить активно й буде проведено в стислі терміни. Поки розслідування фактове. Як тільки будуть підстави підозрювати Парасюка, тоді настане законодавчий ступор, пов'язаний з його депутатською недоторканністю», – також пояснив він.

Експерт: заява Парасюка про готовність нести відповідальність – порожні словаСпеціаліст поділився міркуваннями щодо конфлікту між Володимиром Парасюком та Василем Пісним.

Куценко додав, що як тільки співробітники ГПУ зможуть говорити про наявність підстав про підозру Парасюка, тоді з'являться підстави для подання.

Прокурор також повідомив, що у справі про побиття Парасюком на засіданні антикорупційного комітету представника СБУ Василя Пісного, в ГПУ очікують на висновок експертизи.

«Ми чекаємо висновку експертизи, яка має визначити, якого типу пошкодження завдав Парасюк: середньої або легкої тяжкості», – сказав Куценко.

Він уточнив, що поки слідство триває за ч. 2 статті 345 Кримінального кодексу. Стаття передбачає до 5 років обмеження або позбавлення волі.

Нагадаємо, на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради народний депутат Володимир Парасюк вдарив ногою в спину заступника керівника головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ (управління «К») Василя Пісного.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: