Кононенко допоміг людям Януковича покинути Україну – екс-голова СБУ

Читать на русском
Депутат від «БПП» Ігор Кононенко прямо сприяв втечі з України членів режиму Януковича в лютому 2014 року.
Ігор Кононенко

Перший заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко прямо сприяв втечі з України членів режиму Януковича в лютому 2014 року.

Про це заявив в ефірі ток-шоу на телеканалі «Еспресо.TV» екс-голова СБУ Валентин Наливайченко, передає «Слово і Діло».

«Люди у владі продовжують займатися бізнесом. Ми з вами для них це величезне корито. Вони викрадають гроші з економіки. Кононенко проводить співбесіди за хабарі з керівниками підрозділів СБУ, митниці, податкової», - заявив Наливайченко.

Екс-голова СБУ розповів, що після допиту нардепа Ігоря Кононенка всі члени комітету проголосували, щоб Генпрокуратура порушила кримінальне провадження. «Ми добилися того, щоб ГПУ з'ясувала, що це за гаманці політичної корупції заховані в офшорах. Чому, перебуваючи у ВР на високій посаді і входячи майже щоночі в перший кабінет, людина продовжує перераховувати туди гроші й потім відмиває їх через австрійські та латвійські банки», - повідомив екс-голова СБУ.

Наливайченко також повідомив про події, які відбулися вже після засідання комітету ВР.

«Міжнародне розслідування вийшло на те, що саме ці офшори й ці українські корупціонери займалися цим ще з 2011-2012 року і прямо причетні до перевезення літаками, в т. ч. власними, зареєстрованими в Австрії, політичної верхівки режиму Януковича: Арбузова, Саламатіна та інших. Доказова база вже викладена британськими журналістами», - зазначає Наливайченко.

Нагадаємо, раніше Валентин Наливайченко звинуватив Ігоря Кононенко в корупції. Мова про зв'язок Кононенко з компанією Intraco management Ltd, яка щомісяця виводить з України від $ 100 до 300 тис.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: