Росія погодилася відстрочити виплату «боргу Януковича»

Читать на русском
Президент РФ Володимир Путін заявив, що вони готові відстрочити виплату 3 млрд доларів «боргу Януковича» на 2016 рік.

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що вони готові відстрочити виплату 3 млрд доларів «боргу Януковича» на 2016 рік.

Про це він заявив на прес-конференції G20, передає «Слово і Діло».

«МВФ переконує нас перенести борг України в $3 млрд на 2016 рік. Ми погодилися отримати в 2016 року лише 1 млрд», – заявив Путін.

За його словами, РФ погодилася реструктуризувати борг України, але вимагає від Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки фінансових гарантій. Виплата перенесена на 2016-2018 роки, тобто по одному мільярду доларів на рік.

В РФ розповіли, що буде, якщо Україна не виплатить кредит ЯнуковичаРосійська Федерація очікує повного та своєчасного погашення боргу за кредитом, узятим урядом України в грудні 2013 року.

Як відомо, Росія виділила кредит Україні в листопаді 2013 року, коли українським президентом був Віктор Янукович. Дана угода передбачала кредит у розмірі 15 мільярдів доларів, але Україна встигла отримати лише перший транш у розмірі 3 мільярдів, після чого Росія відмовилася продовжувати виплати через зміну влади в Україні в результаті масових демонстрацій у лютому 2014 року.

Також, після надання кредиту влада РФ неодноразово заявляла, що Україна порушила умови надання кредиту, але достроково вимагати його повернення вони не збираються. Передбачалося, що Україна повинна виплатити борг у грудні 2015 року. Водночас Україна наполягала на тому, що РФ має погодитися на реструктуризацію боргу, причому на тих же умовах, що й інші кредитори.

Нагадаємо, сьогодні міністр фінансів Росії Антон Силуанов заявив, що Росія зробила Україні та Міжнародному валютному фонду пропозицію, яка, на думку російської сторони, допоможе врегулювати процес виплати Києвом кредиту в розмірі 3 млрд доларів, взятого екс-президентом Віктором Януковичем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: