Штайнмаєр розповів у якому випадку РФ повернуть до G8

Читать на русском
МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що Росії потрібно сприяти вирішенню конфліктів в Україні і Сирії для того, щоб розглянути її повернення до Великої вісімки.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що Росії потрібно сприяти вирішенню конфліктів в Україні і Сирії для того, щоб розглянути її повернення до Великої вісімки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

Прем'єр Канади закликав Путіна припинити російське втручання в УкраїнуПрем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час прес-конференції на саміті G20 закликав президента РФ Володимира Путіна вивести війська з України.

«Якщо у конфлікті в Україні ми й далі можемо успішно долати перешкоди і якщо Росія, як і досі, буде і далі разом з нами працювати над вирішенням сирійського конфлікту, то у Заходу не буде і не може бути довгострокового інтересу виключати Росію з регулярних консультацій провідних західних держав», - заявив глава МЗС Німеччини.

На його думку, світові країни ніколи не були зацікавлені в ізоляції Росії або надовго перетворювати G8 в G7. Як стверджує Штайнмаєр, Росія дійсно зацікавлена у швидкому врегулюванні сирійського конфлікту і вона насправді шукає виходи з цієї кризи.

Нагадаємо, Росія була виключена з G8 у 2014 році після анексії Криму. Україна та Захід вважають, що дії РФ є порушенням міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: