Уряд підвищив податки для олігархів

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що уряду вдалося збалансувати Бюджет і підвищити податки для українських олігархів.

Уряду вдалося збалансувати Бюджет і підвищити податки для українських олігархів.

Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив у інтерв'ю журналу «Фокус», передає «Слово і Діло».

«У країні не було чим платити зарплати та пенсії. У нас було 108 тис. грн на єдиному казначейському рахунку, а сьогодні в країні 100 млрд грн. В українських сховищах було 6 млрд куб. м газу, опалювати було нічим. Ми почали купувати газ у країн-членів ЄС. Ціна газу з $500 за за тис. кубів знизилася до $250. У тому числі завдяки тому, що ми подали позов проти російського «Газпрому» й підписали тристоронню угоду з нашими європейськими партнерами», – сказав прем'єр-міністр.

Яценюк також зазначив, що уряд збалансував Бюджет і підвищив податки для українських олігархів.

Податкова реформа-2015: жити стане краще?3 вересня Міністерство фінансів презентувало своє бачення реформи системи оподаткування в Україні. «Слово і Діло» спробувало розібратися, що зміниться в законодавстві.

«Вперше за п'ятнадцять років ми підвищили ренту на видобуток корисних копалин. І це зачепило Ріната Ахметова, Ігоря Коломойського та Дмитра Фірташа», – повідомив Яценюк.

Прем'єр-міністр заявив, що золотовалютні резерви становили менше $6 млрд, а зараз становлять $13 млрд.

Він додав, що уряд ввів жорсткі заходи економії, але без затримок виплачуються пенсії і зарплати і навіть знайшли ресурс, щоб підвищити їх на 13% і 19% відповідно.

Що стосується дерегуляції, то Арсеній Яценюк зазначив, що вполовину скорочено кількість перевіряючих органів, ліцензій, сертифікатів та інших документів, а також уряд навів лад в адмініструванні ПДВ.

«Дефолт, який нам усі передбачали, так і не відбувся. Ми списали $3 млрд, а виплату ще $15 млрд відтермінували», – заявив Яценюк.

Раніше Арсеній Яценюк заявив, що імпорт російського газу в Україну в 2015 році скоротився на 30%, а загальне споживання газу по країні впало на 20%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: